Noen å snakke med

Av og til er det ikke like lett å få orden på egne tanker eller følelser. Mange slags problemer og situasjoner kan gjøre at vi har bruk for en fortrolig samtale.

Vi som er prester i Eidskog har som en av våre oppgaver å være tilgjengelig for å møte de som trenger det når de trenger det.

Dette er et åpent og helt fortrolig samtalested. Prester har en veldig streng taushetsplikt som bare kan avvikes dersom vi ser at vi kan avverge en grov kriminell handling.

I dette samtalearbeidet er det små og store konflikter i

hverdagslivet, tanker om tro og tvil og leting etter

livsløsninger som oftest blir emnene.

Vi har ingen plikt til journalføring eller lagring av informasjon,

Men vi har heller ikke noen rett til å henvise til helsevesen og spesialtjenester.

Slike samtaler kan foregå hjemme hos deg, på kontoret på Skotterud eller i kirken. Det er alltid du som bestemmer hva vi snakker om og det er dine løsninger vi leter etter.

Det er ingen grunn til å lure på om mine tanker er viktige nok til å be om en prat. Det eneste vi vil utfordre på er at det er ingen vits i å be om en samtale dersom du ikke har tenkt å snakke sant eller ikke har lyst til å bli utfordret på hva som er sant.

Vi har ingen aldersbegrensning verken opp eller ned men barn vil vi som regel treffe sammen med foreldrene.

Opplever du samlivsbrudd?

De siste fem årene har mellom 50-60 000 barn opplevd at foreldre skilles. Bortimot halvparten av alle inngåtte ekteskap går i oppløsning, også blant samboere er det mange som velger å gå fra hverandre. Samlivsbrudd er sorgen det ikke sendes blomster til, sier et ordtak. Da kan det være fint å ha noen utenforstående å snakke med.

Velkommen også til gudstjenestene! Hver søndag er det gudstjeneste i Eidskog. Å delta i gudstjenestefellesskapet kan være til hjelp og trøst for mange. Det finnes også andre mennesker som vil snakke med deg dersom du ønsker det: > Kirkens SOS Nettpresten

Kompetansesentra – samliv Samlivssenteret på Modum har mye kompetanse på familievern og samliv. Det er mulig å kontakte disse for kurs og individuell veiledning. > Kontakt Samlivssenteret på Modum Bad

Du kan også finne mer informasjon på nettsidene til Stiftelsen Kirkens Familievern.

Kontakt Kirkens Familievern