”Størst blant dem er kjærligheten”  (1. Kor. 13,13)

Gifte dere i kirken?

Å gifte seg skal være en av de viktigste merkedagene i livet! Vi vil gjerne være med og gjøre denne dagen så meningsfull for dere som mulig.

Hva trenger dere å gjøre i forkant av en vielse?

1.  Ring kirkekontoret og avtal dato og klokkeslett for vielsen.
  2. Send inn de nødvendige papirene. (Til skatteetaten i fylket du hører til)

Forlovererklæring

Erklæring fra brudefolkene

Meldingsskjema for navneendring

1. Når vielsen nærmer seg, tar presten kontakt med deg – og hvis hun/han er litt treig, bare ta kontakt, slik at dere får avtalt en vigselssamtale om selve vielsen og det å gifte seg.

Sjekk ut alt på kirken.no`s huskeliste for bryllup!

Alle som har avtalt dato for vielse i Eidskog, får tilsendt et skriv om vigsel i Eidskog, med informasjon om alt du trenger til vielsen.

Hvis du ikke har fått informasjonen, så ta kontakt med kirkekontoret:

– I skrivet finner du bl.a.:

–  Forslag til salmer, bryllupsmarsjer m.m.

– Hvilke bibeltekster vil du skal leses i bryllupet deres?

Her finner du tekster du kan velge mellom. Man skal velge 2-4 bibeltekster, hvorav minst en må være fra det gamle testamentet og minst en fra det nye testamentet.

– Hva skjer i en vielse?

Her finner du liturgien/gangen i vielsen. Se nærmere på gangen – her kan dere gjøre noen valg for hva dere ønsker i bryllupet deres. Les mer om valgmulighetene i vielsen her.

Lurer du på noe?

Bare kontakt oss på kirkekontoret på Skotterud!

Borgelig inngått ekteskap?

Hvis dere har inngått ekteskap borgerlig kan dere fortsatt få kirkens velsignelse i en egen seremoni, i en forbønnshandling.

Kontakt presten/kirkekontoret hvis dere ønsker mer informasjon om forbønnshandling. Denne handlingen gir samme forbønn og velsignelse over ekteskapet som i et vanlig bryllup – den eneste forskjellen er at man bekrefter sitt ekteskapsløfte til hverandre i stedet for å inngå ekteskap.