”Størst blant dem er kjærligheten”  (1. Kor. 13,13)

Gifte dere i kirken?

Å gifte seg skal være en av de viktigste merkedagene i livet! Vi vil gjerne være med og gjøre denne dagen så meningsfull for dere som mulig.

Hva trenger dere å gjøre i forkant av en vielse?

1.  Ring kirkekontoret og avtal dato og klokkeslett for vielsen.
  2. Send inn de nødvendige papirene.

Forlovererklæring

Erklæring fra brudefolkene

Meldingsskjema for navneendring

1. Når vielsen nærmer seg, tar presten kontakt med deg – og hvis hun/han er litt treig, bare ta kontakt, slik at dere får avtalt en vigselssamtale om selve vielsen og det å gifte seg.

Sjekk ut alt på kirken.no`s huskeliste for bryllup!

Alle om har avtalt dato for vielse i Eidskog, får tilsendt en brosjyre om vigsel i Eidskog, men informasjon om alt du trenger til vielsen.

Hvis du ikke har fått informasjonen, finner du den her:

– Brosjyre om vielse i Eidskog

Her finner du også forslag til salmer, bryllupsmarsjer m.m.

– Hvilke bibeltekster vil du skal leses i bryllupet deres?

Her finner du tekster du kan velge mellom. Man skal velge 2-4 bibeltekster, hvorav minst en må være fra det gamle testamentet og minst en fra det nye testamentet.

– Hva skjer i en vielse?

Her finner du liturgien/gangen i vielsen. Se nærmere på gangen – her kan dere gjøre noen valg for hva dere ønsker i bryllupet deres. Les mer om valgmulighetene i vielsen her.

Lurer du på noe?

Bare kontakt oss på kirkekontoret på Skotterud!

Borgelig inngått ekteskap?

Hvis dere har inngått ekteskap borgerlig kan dere fortsatt få kirkens velsignelse i en egen seremoni, i en forbønnshandling.

Kontakt presten/kirkekontoret hvis dere ønsker mer informasjon om forbønnshandling.Denne handlingen gir samme forbønn og velsignelse over ekteskapet som i et vanlig bryllup – den eneste forskjellen er at man bekrefter sitt ekteskapsløfte til hverandre i stedet for å inngå ekteskap.